Heleen Homburg-Littooij

Senior adviseur arbeidsmobiliteit

RET

Heleen Homburg-Littooij is senior adviseur arbeidsmobiliteit bij het Rotterdams vervoerbedrijf RET. Als arbeidsmarktmakelaar is zij onder meer verantwoordelijk voor de door- en uitstroom van medewerkers van de RET. In het kader van duurzame inzetbaarheid is ze betrokken bij interne projecten die de mobiliteit van collega’s bevorderen. Daarnaast is Heleen voorzitter van de vereniging Facta non Verba, een arbeidsmobiliteitsplatform dat voor aangesloten leden actief aan de slag te gaat met arbeidsbemiddeling in de regio Zuid-Holland/Drechtsteden. 

 

11.35 – 12.00 uur

Praktijkcase RET: welke middelen zet je in voor arbeidsmobiliteit?

Met 53 jaar is de gemiddelde leeftijd van RET-medewerkers hoog. Dit heeft een grote uitstroom door pensionering tot gevolg. Daarnaast hebben veel medewerkers lange dienstverbanden en zijn ze vaak  eenzijdig opgeleid. Hoe zorg je met deze uitgangspunten voor succesvolle arbeidsmobiliteit binnen je organisatie? 

Heleen Homburg-Littooij laat zien welke middelen je hiervoor kunt inzetten. Van het creëren van combi-functies, loopbaantrajecten en leiderschaps-klasjes tot externe loopbaanpaden en de inzet van sectorale en regionale netwerkpartners.
 

MindCampus.png
HR Academy is een merk van MindCampus B.V
Klantenvertellen.png
Cedeo.png
Facebook.png
Linkedin.png
Blijf op de hoogte
HR academy.png